John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (2024)

  • John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (1)John Wick: Chapter 4(více)
  • John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (2)John Wick: Chapter 4
  • John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (3)John Wick: Chapter 4
  • John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (4)John Wick: Chapter 4
  • John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (5)John Wick: Chapter 4(méně)

75%

Hodnocení a fanklub

Akční / Krimi / Thriller

USA, 2023, 169 min

Režie:

Chad Stahelski

Scénář:

Shay Hatten, Michael Finch

Kamera:

Dan Laustsen

Hudba:

Tyler Bates, Joel J. Richard

Hrají:

Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Rina Sawayama, Hirojuki Sanada, Shamier Anderson, Ian McShane, Lance Reddick, Scott Adkins, Clancy Brown, Marko Zaror, Natalia Tena, George Georgiou, Aimée Kwan, Sven Marquardt, Andrej Kaminsky, Ivy Quainoo, Yoshinori Tashiro, Raicho Vasilev(více)

Produkce:

Basil Iwanyk, Erica Lee, Chad Stahelski

Střih:

Nathan Orloff

Zvuk:

Mark P. Stoeckinger, Andy Koyama

Scénografie:

Kevin Kavanaugh

Kostýmy:

Paco Delgado

(další profese)

(více)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele...(Vertical Entertainment)

John Wick (Keanu Reeves) v dalším pokračování série utká se svými dosud nejsmrtelnějšími protivníky. Vzhledem k tomu, že cena za jeho hlavu se stále zvyšuje, Wick bojuje proti High Table po celém světě, zatímco hledá ty nejmocnější hráče z podsvětí, od New Yorku přes Paříž, Ósaku až po Berlín.(mikki089)

Videa (18)

Recenze (835)

VÍCE

Lima

všechny recenze uživatele

Pořád je to povětšinou akční řemeslo špičkové, avšak wickovské téma už je notně vyčerpané. Scenář s napsanými dialogy Keanu Reevese měl asi 2 stránky formátu A5, na víc bych to neodhadoval, a když se zrovna někdo s někým nemlátil, chtěl jsem si spíš zacpat uši. Je tu jedna ge-ni-ál-ní akční sekvence (z ptačí perspektivy snímané řádění brokovnice s ohnivou „Dragon Breath“ municí), ale ta ještě nezapomenutelný film nedělá. Předchozí díl, který mi přišel lepší, měl spoustu momentů, ze kterých vám padala čelist, ať to byla bitka s nožemi, akční inferno s pejsky či koňské kopance, tady se vymyká fakt jenom ta krátká scéna s brokovnicí a pak kinetická sekvence u Vítězného oblouku. Jinak je to hlavně o headshotech a těch je tu tolik a s takovou frekvencí, že při závěrečné zdlouhavé scéně na „nekonečných“ schodech už jsem byl otupělý a bylo mi všechno tak nějak jedno. Navíc, jak se mám coby zainteresovaný divák bát o hlavní postavu, když to, co tady John Wick přežije jenom s mírným oklepáním, to by snad nerozdejchal ani T-1000 ve dvojce Terminátora?! Nebyla to radost, jako v předchozích dílech, spíš únava ke konci. Další zamýšlený díl už prosím ne.()

Douglas

všechny recenze uživatele

Z JOHNA WICKA: KAPITOLY 4 jsem vycházel okouzlen - po celých 159 minut narativní akce nejenže přicházel s novými nápady, ale hlavně v plné míře rozvinul pro mě doposud spíše opomíjený či podpovrchový aspekt série: emocionální rovinu nezávislou na pouhé síti intrik, komplimentů a postupně rozšiřovaných pravidel. Nejenže je totiž navzdory své velkoleposti čtvrtý WICK podle mého co do vztahů mezi postavami neobvykle komorní film, ale především lze v jeho případě mluvit o svého druhu dovedně rozvíjené eseji o přátelství - strukturované do příběhu čtyř paralelních protagonistů, a sice Wicka, Caina, Nikoho - a Winstona. Detailněji se o tom, stejně jako o konstrukci akčních scén analytičtěji rozepisuji po čase zase na Poznámkách.()

Reklama

Kudly4

všechny recenze uživatele

Po jedničce, určitě nejlepší díl. Trochu jsem se bál té délky, prdel mám teď zarytou v křesle tak, že budu muset pár minut přemýšlet, jak vůbec vstanu. Ale z těch skoro tří hodin, je 80% jen akce, takže to parádně odsejpá. Top scéna za mě ta v Berlíně - Adkinse, jsem vůbec nepoznal, až po skočení jsem si vyhledal, jakou tady měl vůbec roli a málem to se mnou šlehlo, hah, tak to se fakt povedlo ! A samozřejmě i ta scéna kde je pohled na místnosti ze shora, to bylo fantastický ! Každopádně, jsem celkem zklamaný, že už je offiko oznámen pátý díl, jelikož tak jak to zde končí, tak by to mělo i zůstat. Momentálně, nejakčnější Hollywood.()

D.Moore

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční série všech dob. Teď už je to zkrátka jasné. A že čtvrtá kapitola trvá skoro tři hodiny? Aby ne, když má každá akční scéna asi tak třicet minut :) Jenže jaké akční scény to jsou! Něco takového jsem ještě vážně neviděl, natož v kině, a myslím, že už ani neuvidím, pokud tedy nevznikne Kapitola 5. Chad Stahelski využívá všechno, co sebe i Johna Wicka naučil v předchozích dílech, a staví mu do cesty nové překážky a nutí ho hledat nová řešení. Ze všeho nejdůležitější ale je, že příběh, který ta strašlivě groteskní jatka spojuje, není vůbec hloupý. Úvodní citace Lawrence z Arábie je sice spíše takový vtípek, ale po chvíli přijdou na řadu "leoneovské" hodinky s hracím strojkem a tušení, že ačkoliv budou padouši zase umírat po stovkách, nakonec půjde o westernový duel jednoho proti jednomu. John Wick se k němu propracuje bondovsky světoběžným způsobem a v zajímavé společnosti zabijáků, kteří mu sice jdou po krku, ale jsou tak skvěle napsaní a motivovaní, že vlastně fandíte i jim. Příběh totiž klade velký důraz na různé podoby přátelství, a to já mám rád. A jestli tímhle filmem Wickova cesta končí, lepší konec si nemohl přát.()

T2

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $90miliónov║ Tržby USA $187,131,806║ Tržby Celosvetovo $427,987,145▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak nezničiteľný majsterko je späť v plnej paráde. Stretne zase veľa milých starých kamošov a rozpúta peklo na Zemi. Troška je škoda tej prepálenej minutáže a tých niektorých nekonečných čistiek, či neustáleho padania, cez zábradlia, z tretích poschodí, či cez 222 schodov. Ohnivé strely snímané z výškovej sféry bol ale namakané. A slepý super bijec Donny Yen je už ale iná haluz. Pre mňa bohužiaľ zo série zatiaľ najslabší diel, ktorý sa stáva čoraz viac samoúčelným akčným orgazmom. /videl v kine: 80%/()

Galerie (55)

VÍCE

Photo © Murray Close / Lionsgate

John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (7)

Zajímavosti (27)

VÍCE

  • Scott Adkins a jeho rola boli inšpirované hercom Ronaldom Laceym z filmu Dobyvatelia stratenej archy (1981).(Arsenal83)
  • John Wick (Keanu Reeves) v celém filmu pronese pouhých 380 slov a 27 % z nich tvoří slovo „yeah“.(raininface)
  • Donnie Yen v tomto filme stvárnil postavu slepého bojovníka, rovnako ako aj vo filme Rogue One: A Star Wars Story (2016).(Johnny.ARN)

Související novinky

více

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím…(více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečkyAny de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo…(více)

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,…(více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,…(více)

John Wick: Kapitola 4 (2023) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6307

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.