5 Elementen BamboeMassage | KIOM (2024)

Deze cursus is ook eenonderdeel van de Opleiding Allround Masseur.

Bamboe massage
Met houten of bamboe stokken, eenmooieolie en jouw warme handen creëer je een unieke wellness beleving voor lichaam en geest. Je werkt op meridianen, reflexzones, specifieke drukpunten en jeleert hoe je giftige stoffen kunt afvoeren en hoe je een slechte bloedsomloop kunt verbeteren. Door de verschillende technieken, zoalseffleurages, petrissages, waaieren, fricties, gutsen, cirkelen,rollen en kloppen met de stokken, worden de meridianen in balans gebracht en despieren en de zenuwuiteinden geprikkeld.

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (1)

Moeiteloos afgestemd en dieper masseren
Voor de masseur is het fijn om steeds meer af te kunnen stemmen en om dieper te kunnen werken zonder extra belasting voor vingers, handen en polsen. Omdat we wat dieper gaan werken is hetvoor deze cursus belangrijk dat je massage ervaring hebt.

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (2)

De 5 elementen, 5 nieuwe behandelingen
Tijdens de tweedaagsecursus5 Elementen BamboeMassageleer je per element een massage van ongeveer drie kwartier. Je leert dus 5 nieuwe behandelingen in twee dagen.
Je leert de energieën van de Oosterseelementen, Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout kennen en kunt je massage daarmee nog veel meer afstemmen op wat jouw cliënt nodig heeft.

Zo kun je bijvoorbeeldiemand die moeite heeft met loslaten de Metaal behandeling geven en iemand die veel piekert de behandeling van het element Aarde. Bij veeltwijfelen werk je aan Hout, bij moeite met stil worden en dromen aan Water en bij iemand met weinig levenslust aan Vuur.Het zijnheerlijke,ontspannende én stimulerende massagesvoor het hele lichaam.

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (3)5 Elementen BamboeMassage | KIOM (4)

Wat leer je?

  • Je leert tijdens dezetweedaagse cursus hoe je met massagestokken en je handen behandelingenkunt gevenafgestemd op wat nodig is.
  • Natuurlijk krijg je ook informatie over de herkomst van BamboeMassage, de contra-indicaties en hoe je de stokken het beste kunt schoonmaken, maar we zijn deze dagenvooral heerlijk veel aan het masseren.
  • Je werkt tijdens de cursus met houten en bamboestokken en mallets die je eventueel na afloop van de cursus kunt aanschaffen.
  • Je maakt kennis met de vijf verschillende elementen en leert hoe je daarmee in jemassages nog meer kunt afstemmen op depersoon.
  • Verder krijg je een duidelijk boekje met foto’s en uitleg en een digitaal certificaat van deelname.
  • De 5 verschillende BamboeMassages die je leert, zijnals 5complete en lossebehandelingen aan te bieden, maarzijnook prima te combineren met elkaar en metandere massagevormen.


5 Elementen BamboeMassage | KIOM (5)

Ervaringen van cursisten:

  • "Er werd zeer vakkundig lesgegeven.De sfeer was er 1 van gelijkwaardigheid.Docent beschikt over meer dan voldoende vakkennis.Deze cursus heeft mij veel meer gebracht dan verwacht en mij als therapeut weer enthousiast gemaakt!De 2 dagen waren fysiek intensief maar ik zou het iedere therapeut aan willen raden!" Petra
  • "Het is een erg leerzamecursus met de 5 elementen en de meridianen die je leert. Femke is een hele enthousiaste lerares die met heel veel passie kan vertellen over de leerstof. De massages zijn een mooie aanvulling aan mijn salon en ik denk dat ik nog vaker bij KIOM een cursus ga volgen."Marloes
  • "Femke straalt zoveel enthousiasme uit voor haar vak! Waardoor ze op een leuke manier haar kennis deelt.Ze let hierbij ook goed op de techniek en houding van de masseur. Erg leerzame cursus!"Ramona
  • "In november 2021 de bamboe massage gevolgd van 2 dagen. De cursus zit erg goed in elkaar. Men werkt met de 5 elementen. Het is voor mij een echte aanvulling op de gewone massage. De bamboe stokken geven een hele eigen beleving op de massage. Femke, dankjewel voor de les en je enthousiasme. Het naslagwerk (instructieboekje) is erg duidelijk om alles nog eens te herhalen." Jack de Laat
  • "Ik heb het afgelopen weekend de tweedaagse cursus 5 Elementen BamboeMassage gevolgd en ben hier super tevreden over. Deze opleiding is naar mijn gevoel uitgebreiden diepgaand. Zo leer je 5 verschillende massages (die je evt. kan combineren), steeds aangepast aan de noden van diegene die je wil behandelen. Bedankt voor de boeiende lessen Femke! Zeker de moeite waard!" Sara V.
  • "Ik heb maar een woord voor het gevoel wat er op komt in mij: WOOOOOOW. Vorig jaar gestart met de jaar training holistisch masseren. Bijzonder mooi en heel leerzaam jaar geweest. En nu net terug van de tweedaagse vijf elementen bamboemassage Gegeven door Femke. Echt, dit is een massage techniek die mij heeft geraakt , heerlijk. Om te geven, of te ontvangen en ook goed toepasbaar in mijn holistische massages. Dankbaar aan Femke, fijn en bijzonder mens waar ik veel van heb geleerd en nog ga leren."Ilonka van Dinteren

Docent:

De cursus wordt gegeven door Femke Lemmens,en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (6)

Dezecursusis geaccrediteerddoor deKTNOondernummerK10717, door de GRO (NLQF 6 conform), door hetNGS(voor de Sportmasseur, de Wellnessmasseuren de Sportzorgmasseur:6 punten),
en erkend door de VIV, BATC, VBAG,NVSTen door de CAT, CAT-vergoedbaar ende ComplementaireKwaliteitstherapeuten.
SBU opbouw 49 uur, docent contacturen: 14

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (7) 5 Elementen BamboeMassage | KIOM (8) 5 Elementen BamboeMassage | KIOM (9)5 Elementen BamboeMassage | KIOM (10)5 Elementen BamboeMassage | KIOM (11) 5 Elementen BamboeMassage | KIOM (12)5 Elementen BamboeMassage | KIOM (13)5 Elementen BamboeMassage | KIOM (14)

Virusvrije ruimte bij KIOM

Met de investering in een professionele luchtreiniger, de Airfixr, kunnen onze cursisten, docenten en wijzelf opgelucht ademhalen. Ook in de herfst en in de winter wanneer de ramen niet meer de hele dag open kunnen staan.Dit apparaat gaat 24/7 de strijd aan metschadelijke micro-organismen en aerosolen die inde lucht zweven.Vier verschillende technologieën hebben de taak de lucht in onze cursusruimte zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Allen met een eigen specialisme zodat de lucht optimaal gezuiverd wordt. Een speciaal fijnstof-filter (F7) verwijdert pollen, uitlaatgassen en grote en kleine stofdeeltjes, waarna de 2 sterke UV-C lampen alle soorten bacteriën, schimmels en virussen (ook Covid-19) uitschakelen. Titaandioxide versterkt de werking van de UV lampen en voordat de schone lucht onze ruimte weer wordt ingebracht, komt deze nog langs een ionisator die negatieve ionen mee naar buiten blaast. Deze geven de lucht de kwaliteit, zoals je de lucht bij een waterval, in het bos of aan de kust ervaart.

5 Elementen BamboeMassage | KIOM (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.