Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (2024)

Ik gebruik zelf een massage gun voor twee dingen: na het sporten om knopen te verwijderen en ter ontspanning na een dag werken (op een kantoorstoel). Dit doe ik al enkele jaren. Ik gebruik daarvoor twee massage apparaten (deze en deze). De ene is een mini massage gun, de ander een groter / normaal formaat. Voor mijn werk voor Sportmedia365, waar ook deze website onder valt, heb ik de afgelopen jaren tientallen modellen mogen testen. Uit al mijn testen heb ik ooit zelf een website gemaakt. Deze is overgenomen door een andere grote partij. Vandaar dat ik mijn kennis en ervaring met massage guns hier op 365sport ben gaan delen, zoals in deze grote massage gun keuzehulp. In dit artikel deel ik mijn top 5, waarvan 3 modellen vallen in het goedkope segment en 3 in de topklasse.

Tip: Weet je echt niet welke massage gun bij jou past? Maak dan de massage gun keuzehulp, waar je in zeven vragen het model krijgt te zien dat bij jou past.

Inhoudsopgave

Mijn twee favorieten

Ik heb je in de inleiding al laten zien welke twee massage guns mijn favoriet zijn. Deze zie je ook hieronder. Het zijn beiden vrij goedkope massage guns. Koop je beiden samen, dan ben je niet meer dan €120,00kwijt. Dat is serieus geen geld voor twee goede massageguns, die je kunnen voorzien in alle massage-behoeften.

Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (1)


Bellies Family

Massage Gun PRO

Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (2)


Massagerr

Mini Gun

Update 2024: De Sanbo massage gun heb ik zelf in huis vervangen door de Bellies Family PRO gun. Ik heb dit natuurlijk ook hierboven even aangepast. Deze vind ik qua prijs/kwaliteit namelijk net iets beter. Het scheelt ook dat de Bellies Family Massage Gun Pro ook nog eens veel goedkoper is!

De volledige top 5 beste massage guns

Hieronder zie je de volledige top 5, met daarbij een uitleg waarom ik het zo’n geschikt massageapparaat vind. Ik begin met mijn twee favorieten. De rest staat in willekeurige volgorde.

Bellies Family Massage Gun PRO

Lees hier de uitgebreide review en test van deze massage gun

Op zoek naar een allesomvattende oplossing voor spierherstel en ontspanning? De Bellies Family Massage Gun PRO, samengesteld door MSc. Fysio, combineert kracht met precisie om de perfecte massage-ervaring te bieden. Dit professionele, draadloze apparaat is uitgerust met 12 snelheidsstanden en 7 massagekoppen, wat het geschikt maakt voor een volledige lichaamsmassage. Het geeft je diepgaande spierstimulatie met een massagediepte van 12 mm en een unieke druksensor die aangeeft hoeveel kracht je uitoefent. De gun is ontworpen voor zowel sporters als mensen die simpelweg op zoek zijn naar een moment van ontspanning. Met een verrassend stille werking, een handige bewaarkoffer en een prijs die de kwaliteit ver overstijgt, is de Bellies Family Massage Gun PRO een hele goede aankoop. Of je nu snel wilt herstellen na een intensieve training of jezelf wilt trakteren op een ontspannende massage na een lange werkdag, dit apparaat is de ultieme keuze.

Goed om te weten: De prijs/kwaliteit en het gebruiksgemak van dit model zijn uitzonderlijk, waardoor het een vaste waarde is in mijn top 5. Een topkeuze voor zowel de ervaren sporter als de alledaagse gebruiker die streeft naar comfort en welzijn.

Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (4)

Massagerr Mini Massage gun PRO

Wil je spanning laten wegsmelten, spierpijn en spierstijfheid verminderen, sneller herstellen en je bloedsomloop verbeteren? De Massagerr Mini Massage Gun PRO maakt dit alles mogelijk in een apparaat zo klein als een iPhone. Dit krachtige en opmerkelijk stille apparaat is ontworpen om je overal en altijd een efficiënte massage te geven. Of je nu op vakantie bent, in de sportschool, of gewoon thuis, het compacte design maakt het gemakkelijk om mee te nemen. Met 4 snelheidsniveaus en 4 massagekoppen kun je de mini massage gun aanpassen aan jouw wensen en behoeften, van een ontspanningsmassage tot een intensievere behandeling. De krachtige batterij gaat tot wel 2 uur mee en is binnen ongeveer 2 uur volledig opgeladen via een meegeleverde USB-C kabel. Of je nu je nek, rug, schouder, arm, been, kuit of voet wilt masseren, de Massagerr mini.

Goed om te weten: Dit is het goedkoopste model van mijn twee favorieten. Het is echter wel het model dat ik het er vaakst even bij pak. Een absolute aanrader dus!

2BEHEALTHY Massage Gun Professioneel

De 2BEHEALTHY Massage Gun Pro is een geavanceerd massageapparaat ontworpen voor een professionele en effectieve massage, ideaal voor zowel sportieve activiteiten als ontspanning. Het apparaat is uitgerust met 6 verschillende massagekoppen, waardoor het mogelijk is om diverse spiergroepen gericht aan te pakken. De gebruiker kan kiezen uit 30 massagestanden om de perfecte intensiteit voor de eigen behoefte te vinden. Dit wordt vergemakkelijkt door een gebruiksvriendelijk touchscreen lcd-scherm.

De krachtige batterij van de massage gun garandeert tot 8 uur gebruikstijd, wat zorgt voor continuïteit en gemak tijdens massage sessies. Dit product komt ook met een handige reiskoffer, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Bovendien bevestigt een Europees CE-certificaat en conformiteitsverklaring dat de 2BEHEALTHY Massage Gun Pro voldoet aan alle Europese en Nederlandse regelgeving.

Theragun Prime

Zoek je een diepe spierbehandeling voor je hele lichaam? Theragun Prime is een ergonomisch ontwikkeld Smart Percussie Therapy model dat je helpt ontspannen van dagelijkse spanning en stress. Met de gepatenteerde borstelloze motor met QuietForce Technology™ levert het de gerenommeerde Theragun kracht, maar dan stiller dan ooit tevoren.

Dankzij de Bluetooth-connectiviteit kun je de Therabody-app gebruiken. De app begeleidt je niet alleen door de wellness-routines, maar laat ook andere mogelijkheden zien die je leven kunnen verbeteren.

Met 5 aanpasbare snelheden via de app, een interne lithium-ionbatterij die 120 minuten meegaat, en Theraguns driehoekige ergonomische gripdesign, biedt dit apparaat een gebruiksvriendelijke en effectieve manier om je spieren te behandelen. Het wordt geleverd met een reisetui en 4 gemakkelijk te reinigen schuimrubberen hulpstukken, waardoor het perfect is voor zowel algemeen gebruik als nauwkeurige spierbehandeling. Met 2 jaar garantie kun je vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van de Theragun Prime. Een absoluut topmodel.

Hypervolt 2 Pro

De Hypervolt 2 Pro is een krachtig percussiemassageapparaat dat je helpt sneller te herstellen, net als ’s werelds beste atleten. Met vijf instelbare percussieniveaus biedt het diepgaande verlichting van stijve spieren en bevordert het sneller herstel.

Dankzij de Bluetooth®-verbonden Hyperice-app, mogelijk gemaakt door HyperSmart™-technologie, kun je genieten van begeleide routines van topatleten en automatische snelheidsaanpassing. Het apparaat is reisvriendelijk, weegt slechts 1,2 kg en heeft een verwisselbare lithium-ion-batterij die minimaal 3 uur meegaat.

Bonus: MusclePro Massage Gun

De MusclePro massage gun kan de oplossing zijn die je nodig hebt. Met 8 verschillende mondstukken en 30 instelbare snelheidsniveaus, biedt dit apparaat een diepe massage die de stijfheid van je spieren vermindert en het bindweefsel verzacht. Of je nu een milde massage wilt of het bindweefsel wilt verzachten, de verschillende standen maken het mogelijk om de behandeling aan te passen aan je behoeften. De MusclePro massage gun bevordert ook de doorbloeding van de spieren, wat zorgt voor een beter herstel. Het draadloze ontwerp, het LCD touchscreen display, de krachtige en stille motor, en de batterijduur van 4 uur maken het gebruik gemakkelijk en comfortabel. Met een gewicht van slechts 900g en een meegeleverde reistas, kun je de MusclePro massage gun overal mee naartoe nemen. Dit model is net iets goedkoper dan de Sanbo variant. Voor veel mensen is dit ruim voldoende voor een nieuwe massage gun, als je er nog nooit één hebt gehad.

Wat is een massage gun precies?

Een massage gun is een elektronisch apparaat dat ontworpen is om diepe spiermassage te geven. Het werkt door middel van een percussieve therapie, waarbij het apparaat snel op en neer beweegt tegen het oppervlak van het lichaam. Deze snelle bewegingen helpen om spierknopen los te maken, de bloedcirculatie te verhogen en spierspanning te verminderen.

Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (15)

De massage gun is vaak uitgerust met verschillende opzetstukken die kunnen worden gebruikt om verschillende spiergroepen en gebieden van het lichaam te behandelen. De intensiteit en snelheid kunnen meestal worden aangepast, waardoor het mogelijk is om de massage aan te passen aan individuele behoeften en voorkeuren.

Dit apparaat is populair geworden onder atleten en fitnessprofessionals vanwege de effectiviteit in het behandelen van spierpijn en stijfheid. Maar het wordt ook steeds vaker gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een handige manier om thuis te ontspannen en te herstellen van alledaagse spanningen en stress.

Top 5 beste massage guns: test + reviews [2024] - 365sport (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6118

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.